22 oktober 2021

Waarom is de sauna gezond?

2 min read

Een dagje naar de sauna of spa kan eigenlijk nooit kwaad. Het is voor veel mensen een plek om het dagelijks leven even te ontvluchten en even helemaal tot rust te komen. Maar mocht je toch nog een redenen nodig hebben om te gaan, dan moet je weten dat een bezoek aan de sauna erg gezond is! In dit artikel zullen we je uitleggen welke gezondheidsvoordelen er allemaal zitten aan een bezoek aan de sauna.

Het verwijderen van gifstoffen

Veel mensen zullen dit wel weten, maar een sauna helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Omdat de temperatuur erg hoog is in de sauna betekent dit dat je enorm gaat zweten. Dit zorgd er op z’n beurt weer voor dat je gifstoffen via je zweet je lichaam verlaten. Dit is erg goed voor je huid en gezondheid.

De sauna maakt je immuunsysteem sterker

Als je vaak last hebt van koudjes of griepjes, dan is het geen slecht idee om de sauna even te bezoeken. De sauna helpt je lichaam namelijk bij het aanmaken van antilichamen en witte bloedcellen. Hierdoor krijg je een sterker immuunsysteem en wordt je minder snel ziek!

De sauna helpt bij afvallen

Natuurlijk zal je een stuk minder wegen als je naar de sauna bent geweest. Dit komt omdat je lichaam erg veel transpireert en hierdoor verlies je een hoop vocht. Je zou denken dat de hitte ervoor zorgd dat je meer vet verbrand, maar dat is niet zo. Dit gebeurt eerder door kou. Waar de sauna wel bij helpt is het verminderen van stress en deze stressreductie zorgd indirect voor het beter kunnen afvallen!

Nu heb je in ieder geval genoeg redenen om de sauna te bezoeken. Voor veel mensen is er nog de drempel om naakt te gaan. Hoewel we aanraden dit wel gewoon te doen, kun je natuurlijk ook gewoon nog tijdens badkledingdag naar de sauna gaan, zodat je toch gewoon kunt genieten!