kerstboom met kerst chocolade
Geen categorie

Voorpret voor kerst

Ik weet het, we zitten midden in een hittegolf, maar op dit blog wil ik vandaag toch vast wat schrijven over kerst. Het lijkt er namelijk nog niet op, maar het einde van de zomer nadert sneller dan gedacht! En voor je het weet staan de winter feestdagen voor de deur. Beter te vroeg dan te laat, dus laat de voorpret voor kerst en andere feesten maar vast beginnen! Kan jij ook niet wachten tot de feestdagen en begint het al een beetje te kriebelen? Lees dan snel verder.

Winter feestdagen

‘Welke feestdagen zitten er allemaal aan te komen?’, vraag jij je wellicht af. Voordat de winter ingaat krijgen we natuurlijk eerst te maken met het herfstseizoen. De herfst staat dan ook in het teken van feesten zoals Halloween en in Nederland ook veel Sint Maarten. Persoonlijk vind ik dit enorm gezellig dagen. Terwijl het guur weer is buiten en de bladeren van de bomen dwarrelen, houd ik er van om lekker binnen griezelen onder het genot van allerlei lekkers en een kop met mijn favoriete warme drank.

Eerder liepen wij met de kinderen altijd met lampionnen tijdens Sint Maarten langs de deuren in de buurt. Echter, nu merken wij dat er in onze wijk ook steeds meer animo is voor het vieren van Halloween. Helemaal geen probleem voor mij, want nog meer reden om een feestje te vieren! En natuurlijk houden mijn kinderen ook enorm van een verkleedpartijtje.

Kerst voorbereidingen

Na het herfstseizoen volgen koude wintermaanden met feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Voor mij persoonlijk is het kerstfeest toch wel het hoogtepunt van dit seizoen. Ik begin dan ook al vroeg met het treffen van alle voorbereidingen. Omdat alles rond de kerstperiode snel raakt uitverkocht, heb ik alvast een pre-order gedaan voor kerst chocolade. Ik heb allerlei lekkere kerst chocolaatjes besteld voor in de kerstboom, maar natuurlijk ook om lekker op te eten.

Daarnaast heb ik vast nagedacht over wat voor kerstboom ik dit jaar zou willen. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik denk dat ik dit jaar voor een prachtig goudkleurig thema ga! Online heb ik al een verlanglijstje gemaakt met kerstballen en andere decoratiematerialen die ik te zijne tijd wil gaan bestellen.

De kerstboom zelf is gelukkig al geregeld, want enkele jaren terug hebben wij geïnvesteerd in een echte boom met wortels en al. Deze zetten wij na de feestdagen weer terug in de tuin, waardoor we er elk jaar opnieuw van kunnen genieten. Zo voorkomen we niet alleen verspilling van bomen en de natuur, maar op de lange termijn besparen we hiermee ook veel geld in de aanschaf van kerstbomen.