20 januari 2022

Sokken: tips en trends

2 min read
sokken kopen

Je verwacht het misschien niet, maar sokken zijn een belangrijke factor bij er goed uitzien. Sokken worden vaak door mensen gedragen omdat het gewoonweg praktisch is. Echter zijn sokken toch wel meer dan dat. Bepaalde sokken kun je goed of zelfs niet combineren met bepaalde kleding. Zorg ervoor dat je sokken passen bij de kleuren van je kleding om de juiste uitstraling te hebben.

Bamboe sokken

Sokken worden van verschillende materialen gemaakt. Hierdoor zijn er ook verschillen in sokken voor de winter en sokken voor de zomer. In de winter wil je natuurlijk dat je sokken je voeten lekker warm houden en in de zomer wil je dat je sokken luchtig zijn. In beide gevallen wil je natuurlijk geen zweetvoeten hebben. Hiervoor komen bamboe sokken goed van pas. Bamboe sokken zijn sokken die gemaakt zijn van bamboe. Deze sokken houden je voeten warm in de winter en koel in de zomer. De sokken zijn net als ieder ander paar sokken in verschillende kleuren en maten te verkrijgen.

Verschillende materialen

Zoals we al zeiden zijn sokken gemaakt van verschillende materialen. Vaak bestaan sokken uit de materialen katoen en voor een deel elastaan. De sokken die voor de winter gemaakt zijn, bevatten ook nog wol. Er zijn ook materialen die in kleine hoeveelheden wordt gebruikt in sokken. Denk hierbij aan polyamide, ook wel nylon, of latex. Deze materialen worden vaak niet veel gebruikt in sokken, omdat het irritatie kan veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn hiervoor. De Europese wetgeving verplicht fabrikanten van sokken om het percentage nylon te vermelden op het label wanneer het hoger is dan 2% en bij latex boven de 1%. Als het gebruik van die materialen onder die percentages is, zijn de fabrikanten niet verplicht om dit te vermelden.

Soorten sokken

Sokken kun je goed combineren bij bepaalde kledingstijlen. Zo heb je nette sokken voor formele kleding, casual sokken voor normale kleding en je hebt bijvoorbeeld ook wandelsokken of sportsokken die geschikt zijn voor bepaalde sporten zoals voetbal, skiën of schaatsen.

Gelegenheden

Verschillende sokken zijn ook voor verschillende gelegenheden. Niet iedere soort sok of de kleur van de sok is geschikt voor iedere gelegenheid. Sokken die fijn gebreidt zijn, zijn wat gladder en hebben dus geen geen losse pluisjes of touwtjes. Deze sokken worden vaak gezien als nette sokken. Deze nette sokken zijn dan ook voornamelijk voor formeel gebruik. Dit draag je meestal als je werkzaam bent binnen een formeel bedrijf, op kantoor of gewoon als je nette kleding aan hebt.