22 oktober 2021

Ontdek duurzame relatiegeschenken

2 min read

Duurzaamheid is een begrip wat tegenwoordig steeds belangrijk is geworden. Dit geldt natuurlijk ook voor ondernemers. Het inzetten van duurzame relatiegeschenken is een creatieve en slimme manier om op de juiste manier op te vallen. Dit is goed voor het milieu en voor het groene imago van een bedrijf. Om bij te dragen aan het milieu en dit te laten zien aan de mensen, is het van belang om hierop in te spelen. Wie wil er nu niet op een positieve manier bijdragen aan het milieu? 

Wat zijn duurzame relatiegeschenken?

Duurzaamheid gaat over het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. Het is hierbij belangrijk om te zorgen voor het milieu en te denken aan de toekomstige generaties. Op het gebied van duurzame relatiegeschenken betekend dit dat deze artikelen milieubewustzijn stimuleren, op een verantwoordelijke manier geproduceerd worden, maar ook dat ze verspilling tegengaan. De groene relatiegeschenken zijn gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen. 

Relatiegeschenken en de boodschap

Duurzame relatiegeschenken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het bedrijf. Met duurzame en groene relatiegeschenken straalt een bedrijf verantwoordelijkheid uit. De relatiegeschenken worden vaak hergebruikt door relaties. Dit is goed voor het milieu, maar zorgt ook voor naamsbekendheid bij de doelgroep. Vergeet niet om de relatiegeschenken te voorzien van logo, bedrijfsnaam en een originele pakkende tekst om hierdoor het maximale eruit te halen. Op deze manier zullen klanten het bedrijf eerder zien als duurzaam en milieuvriendelijk. 

Passend bij het bedrijf

Het is van belang om te kiezen voor een duurzaam relatiegeschenk die past bij het bedrijf, de doelgroep en de gelegenheid. Kies er bijvoorbeeld voor om mutsen bedrukken om als sponsor te geven aan een sportclub. Of kies voor katoenen tassen bedrukken om te geven aan zakenrelaties tijdens een gezamenlijke workshop. Mensen die een duurzaam relatiegeschenk ontvangen zullen dit waarderen, omdat ze hiermee een bijdrage leveren aan hun omgeving. Het is natuurlijk een extra investering, maar wel een investering die het waard is. 

Tips voor duurzame relatiegeschenken 

Op het moment dat een bedrijf kiest voor duurzame relatiegeschenken moeten er een aantal keuzes worden gemaakt. Een belangrijke tip is om te kijken naar de juiste duurzame producten, die passen bij zowel het bedrijf als bij de doelgroep. Het is mogelijk om een duurzaam icoontje mee te geven aan het product. Hierbij is het van belang dat de juiste duurzame boodschap aan het product wordt meegegeven. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Wij gaan voor duurzaam’ of ‘Duurzaam is geen begrip maar een mindset’. Hierdoor wordt het duurzame relatiegeschenk nog beter dan dat hij als was én zullen mensen je beter onthouden. Duurzame relatiegeschenken zijn de perfecte middelen om de mensen te laten zien dat je bewust bezig bent met het milieu!