20 januari 2022

Je huis versieren voor kerst? 4 tips!

2 min read
Fairybell

Het is weer zover: kerst staat bijna weer voor de deur! Heb jij al plannen gemaakt of gebeurt het juist last minute? Hoe dan ook: je wilt straks natuurlijk je huis weer helemaal in de kerstsfeer zien te krijgen. Iedere keer als je thuiskomt voel en proef je de warmte en gezelligheid die bij deze periode horen. Maar wil je eens een keer iets anders dan de traditionele kerstboom met gouden, zilveren of rode ballen? Dan kunnen de volgende tips voor originele kerstdecoratie je ongetwijfeld op weg helpen!

Vervang de kerstboom door een Fairybell

De traditionele kerstboom is natuurlijk prachtig en verworden tot een ware traditie. Echter, het is ieder jaar wel weer een hoop werk om zo’n boom in huis te halen. Je hebt een aanhanger of grote auto nodig om de boom op te halen, het optuigen kost zeeën van tijd en daarnaast blijf je maar bezig met het opzuigen van de afgevallen naalden. En na afloop van de feestdagen moet je de boom bovendien weer zien te lozen.

Maar daar komt verandering in met de Fairybell! Dit is een soort vlaggenmast met lichtjes eraan, in de vorm van een kerstboom. Je kunt deze in de tuin plaatsen, maar er zijn ook varianten om aan de deur te bevestigen of bijvoorbeeld tegen een raam. Het opbouwen van de Fairybell geschiedt razendsnel en nadat je ‘m weer ‘afgetuigd’ hebt kun je de boom eenvoudig en compact weer opbergen. Hij ligt alweer klaar voor volgend jaar!

Gebruik kerstballen buiten de boom

Nu je dan toch de kerstboom vervangen hebt door een Fairybell, zit je natuurlijk met dozen vol kerstballen die je in de afgelopen jaren verzameld hebt. Maar niet getreurd: je kunt hier nog allerlei andere leuke dingen mee doen! Gebruik ze in kerststukjes, doe ze in een glazen pot met wat mos, takjes en wellicht lichtjes, hang ze aan touwtjes voor het raam of verzin een ander creatief idee!

Een paastak met kerst

Wat ook een leuk idee is om kerst te combineren met een traditie die toebehoort aan een andere feestdag, namelijk de paastak. Zet een aantal mooie takken in een vaas, versier ze met (kleine) kerstballen, sterren en draadloze lampjes en je hebt een leuke mini-kerstboom.

De deur versieren met een krans

Zowel de binnen- als de buitenzijde van de voordeur kun je versieren met een fraaie kerstkrans. Je kunt er zelf een maken met ijzerdraad dat je verpakt met takken. Er zijn echter natuurlijk ook kant-en-klaren kerstkransen te verkrijgen. En na afloop van de feestdagen haal je gewoon de lampjes en andere kerstversieringen eruit en kun je de krans nog op tafel gebruiken als winterdecoratie.