20 januari 2022

Hoe organiseer je een kerstgala?

2 min read

De kerstperiode is weer begonnen, dat betekent dat het ook tijd is voor kerstfeestjes. Bekend feest wat rond kerst wordt gehouden is het kerstgala. Maar dat kost natuurlijk veel moeite om het te organiseren. Met deze tips organiseer je het perfecte gala.

Draaiboek maken

Als je iets wilt gaan organiseren dan kan je niet zonder draaiboek. Een draaiboek weergeeft de activiteiten, taken en afspraken die plaatsvinden rondom het evenement. Daarnaast beheer je duidelijk je budget en kosten. Verder staat er in een draaiboek een duidelijk taakverdeling, dat voorkomt veel ruzie en beschuldigingen. Zo zorg je ervoor dat je gala soepel en stressvrij verloopt.

Locatie en aankleding

Natuurlijk is er geen feest zonder locatie, verder creëer je ook geen sfeer als je het niet aankleedt. De locatie hangt natuurlijk af van het aantal personen dat er komen. Zorg dan eerst dat je het aantal weet voordat je een locatie gaat huren. Zo voorkom je een hoop problemen. Daarnaast moet je de ruimte aankleden in kerstsfeer. Je moet dan denken aan basic kerstversieringen en glitter. Zo creëer je het warme en gezellige kerstgevoel.

Catering

Van al dat dansen en zingen krijgen mensen honger en dorst. Het gala moet voorzien zijn van genoeg eten en drinken. Je kan er zelf voor zorgen, door boodschappen te doen bij een groothandel. Vaak is het dan zo dat de kosten dan hoog kunnen oplopen. Daarom is het verstandiger om een cateraar in te huren. Bij cateraars weet je meestal wel wat je kosten gaan zijn. Zo kan je een vast budget apart leggen voor de catering. Naast eten verzorgen cateraars ook personeel om hun hapjes en drankjes te serveren. Dat is dan een zorg minder. 

Entertainment

Geen feest is compleet zonder entertainment. Ook is het vaak zo dat de meeste entertainers rond de kerstperiode vol zitten omdat er veel feestjes zijn. Daarom moet je zo vroeg mogelijk proberen te boeken zodat jouw gala verzekerd is van entertainment. Het is natuurlijk leuk om een entertainer te boeken in het thema van kerstmis. Daarbij denken de meeste mensen natuurlijk aan een kerstman. Maar er zijn nog meer entertainers met een kerst thema. Zo kun je bijvoorbeeld een Kerst DJ, rendieren of elfjes huren. Zo heeft jouw gala de perfecte kerststemming.