7 december 2021

Het verhaal achter de populaire speciale rozen

2 min read

Rozen zijn er tegenwoordig in alle kleuren en soorten. Zo zijn er honderden natuurlijk rozensoorten die allemaal gekweekt worden in een kas. Toch zie je steeds vaker speciaal gekleurde rozen denk aan pik zwarte rozen, fel blauwe rozen en felle regenboog rozen. Deze speciale rozen worden natuurlijk gekweekt maar krijgen de kleur niet geheel natuurlijk. Het verhaal achter deze kleur wordt in deze blog onthuld. Hetzelfde geldt voor de waxrozen. Deze rozen hebben een speciale look en worden ook natuurlijk gekweekt, maar krijgen de speciale look ook niet natuurlijk.

Hoe specialer hoe populairder. Iedereen kent de rode en de witte rozen wel, mensen zijn opzoek naar iets specialer. Een roos waarbij mensen denken “WoW” hoe kom je daaraan. De felle regenboog rozen zijn zo’n eye catcher.

Geverfde verse rozen

De regenboog, zwarte en blauwe rozen zijn voorbeelden van verse rozen met een speciale kleur. De rozen worden niet letterlijk geverfd, maar deze speciale kleur krijgen ze door een biologisch afbreekbare inkt. De inkt wordt in de steel gespoten en komen terecht in de rozenknop. Hierdoor ontvangen ze de speciale felle kleuren. Deze inkt tast de kwaliteit van de rozen niet aan. De rozen zijn van oorsprong witte rozen van erg hoge kwaliteit, waardoor deze speciale rozen bij een goede verzorging ook 2 weken kunnen staan. De regenboog roos is erg populair in de LGBT-gemeenschap en de blauwe rozen zijn toepasselijk voor een babyshower van een jongen.

De speciaal gewaxte rozen

Waxrozen zijn een trend met de feestdagen. Ze worden voornamelijk gebruikt als decoratie. Waxrozen zijn meestal verse witte rozen van hoge kwaliteit die in de wax gedoopt worden. De rozen moeten van hoge kwaliteit zijn, omdat de wax de rozenknop erg zwaar maakt. Als de steel dan niet sterk genoeg is, kan het voorkomen dat de knop gaat hangen. Waxrozen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. De populairste zijn goud, zilver, rood en wit. Deze speciale rozen worden ook vaak gebruikt bij het maken van een kerstkrans. De knop wordt dan va de steel verwijderd en als decoratie gebruikt. Tijdens kerst komt dit het meest voor! Probeer het eens uit en wees creatief met deze speciale rozen.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *