7 december 2021

Het nut van verpakkingen op maat

1 min read

Stel je voor dat je een product bestelt via een webshop. Als het aankomt valt je oog meteen op de unieke doos en met gemak pak je het uit. Dankzij het mooie ontwerp voelt het zo echt als een cadeautje.
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je product te verzenden in een standaardverpakking, maar er valt veel te zeggen voor een verpakking op maat. In dit artikel zetten we kort de voordelen op een rijtje.

Professionaliteit
Er is geen twijfel over mogelijk dat een op maat gemaakte verpakking professioneler staat dan een simpel kartonnetje dat zonder enige aarzeling bij het oud papier kan. Een verpakking met daarop je eigen naam en ontwerp zorgt voor een sterker merkbeeld bij je klant.

Minder kans op beschadiging
Wanneer de verpakking goed om het product heen zit, blijft het op z’n plek en schuift niet constant heen en weer. Dat zorgt ervoor dat het niet zo snel zal beschadigen als bij een verpakking met een standaard maat.

Milieu
Een verpakking in een onjuiste maat zal opvulling nodig hebben om het product veilig te vervoeren. Hiervoor wordt materiaal gebruikt dat anders overbodig zou zijn en vaak is het nog van plastic ook. Een verpakking die op maat gemaakt is voorkomt dat de eindklant opgescheept wordt met nog meer afval.

Of het nou gaat om een doos, een sleeve of een bakje, het gebruik van op maat gemaakte verpakkingen draagt bij aan een veiligere verzending en een professionele uitstraling. Is dat niet wat iedere klant verdient?