Tips

Gellak zelf aanbrengen, zo doe je het

Gellak wordt door veel mensen gebruikt om hun nagels mooier te maken. Veel van deze mensen laten dit in een nagelsalon doen. Dit kost je veel geld, zeker als je vaak gellak draagt. Dus waarom niet gewoon zelf thuis aanbrengen? Voor velen is het antwoord op deze vraag dat ze niet weten hoe. In deze blog gaan we stap voor stap toelichten hoe je op je eigen in een handomdraai gellak kunt aanbrengen.

Hoe begin je?

Voor dat je begint met het aanbrengen, heb je natuurlijk de juiste producten nodig. Het volgende zul je moeten bezorgen: kleur gellak, topcoat, nagelreiniger, ledlamp, basecoat en een primer. Waar kun je al deze producten vinden? Je kunt al deze producten in verschillende supermarkten vinden of gewoon online bestellen. Het is een goed idee om een gel nagellak startpakket te kopen. Zo heb je meteen alles wat je nodig hebt.

De stappen

Voor dat we beginnen moet je ervoor zorgen dat je handen schoon zijn. Goed wassen dus. Daarna is het tijd voor het vijlen. Vijl je nagels in een natuurlijke vorm. Het is belangrijk om je nagels een beetje ruw te krijgen. Zo gaat de gellak later beter aan je nagel hechten. Vervolgens gebruik je de nagelreiniger om je nagel weer schoon te maken. Nu is het tijd om de primer aan te brengen. Vervolgens breng je een dun laagje basecoat aan. Dan zul je even enkele minuten moeten wachten. Laat je nagels onder je ledlamp drogen voor 2 tot 3 minuten. Nu zijn we al bijna klaar. Het is nu namelijk tijd om de gellak aan te brengen. Breng een dunne laag aan en laat ze vervolgens weer 2 minuten drogen onder de lamp. Nu moet je alleen nog de topcoat laag aanbrengen en je bent klaar. Ook deze laag moet je voor ongeveer 2 minuten laten drogen.

Nu ben je er klaar voor om je nagels zelf thuis te maken.