7 december 2021

Externe harde schijf kopen

2 min read
schijf

4 goede redenen om een externe harde schijf te kopen

Op het moment dat je tegen de opslaggrenzen van je desktop of laptop aanloopt, dan zit je vanzelfsprekend met een probleem. Voor dit probleem zijn verschillende oplossingen denkbaar. Zo kun je proberen oude bestanden te lozen, een nieuwe computer aanschaffen of een externe harde schijf kopen. In de meeste gevallen is deze laatste optie de meest geschikte. Lees hieronder vier redenen waarom we dit zo stellen.

Mobiele opslag

Een externe harde schijf is natuurlijk vooral ideaal om foto’s, video’s en oudere documenten op te plaatsen. Het gunstige hiervan is dat je deze harde schijf dan uitstekend kunt meenemen naar andere plekken. Handig om elders foto’s van een bijzondere gelegenheid te tonen!

externe harde schijf kopen

Veiligheid 

Externe harde schijven kun je zien als enorm veilig, in die zin dat cybercriminelen natuurlijk onmogelijk bij de bestanden op deze externe schijf kunnen komen. 

Computer met groot geheugen aanschaffen onnodig

Wanneer je beschikt over een of enkele externe harde schijven, dan hoef je in principe nooit meer een computer aan te schaffen met een enorm SSD-geheugen, oftewel opslaggeheugen. Dit scheelt dus weer een stukje in de aanschafprijs van je toekomstige computers.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Als je ziet wat externe harde schijven allemaal voor je kunnen doen, dan kun je niet anders dan concluderen dat deze producten voor relatief lage prijzen te koop worden aangeboden. Bovendien worden deze schijven steeds efficiënter geproduceerd en vormgegeven. Het is dus ondenkbaar dat de prijs-kwaliteitverhouding in de toekomst nóg gunstiger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *