Geen categorie

De leukste kerstactiviteiten met je kinderen

De kerstvakantie is een heerlijke tijd. Je kinderen zijn vrij van school en de sfeer zit er goed in. In deze tijd is het heerlijk om samen met je dierbaren te zijn. Met kinderen kan dit soms een flinke uitdaging zijn. Daarom de leukste kerstactiviteiten met kinderen om samen met je gezin een geweldige kerstvakantie te hebben. 

Ga naar een pretpark

Vaak zijn pretparken in de kerstvakantie omgetovert tot kerst pretparken met kerstbomen, lichtjes en speciale shows met de kerstman. Vergeet niet de chocomelk en de schaatsbanen. Bovendien kan je er leuke souvenirs kopen voor je kinderen. Zo kan je een leuke assepoester meisjes winterjas kopen, een grote knuffel of een heuse pinokkio kerstmok. 

Ga naar het circus

In de kerst- en winterperiode zijn er verschillende circussen door het land. Van cirque de soleil tot het kerstcircus in Ahoy. Er is zeker voor ieder wat wils. Een circus is een super leuk uitje voor het hele gezin waar iedereen van zal genieten. 

Kijk samen een kerstfilm 

Haal de lekkerste snacks in huis voor bij een kop warme chocomelk en plof neer op de bank met een leuke kerstfilm. Laat de kinderen de film kiezen om teleurstellingen te voorkomen. Zo heeft Netflix genoeg gezinsvriendelijke kerstfilms die zelfs leuk zijn voor jou. Pak voor extra comfort wat heerlijke dekens en maak voor de bank op de grond een kerstbedje voor de kids.

Ga schaatsen

Schaatsen is een van de populairste activiteiten in de winter. Schaatsbanen zijn tegenwoordig steeds toegankelijker zorgen gegarandeerd voor een gezellige middag. Eet en drink tussendoor al het lekkers wat te krijgen is op de kerstkraampjes naast het ijs en pak je kinderen goed in. Tip, kleed je kinderen in opvallende kleding om ze zo makkelijk te kunnen terugvinden op het ijs. Een winterjas voor jongens kan al snel een felblauwe kleur zijn met een leuk patroontje. Koop daarbij een leuke sjaal en jouw kind is onmisbaar op het ijs.