22 oktober 2021

Cadeautjes om jezelf te geven met kerst

2 min read

De feestdagen komen er weer aan. Tijd voor weer een hoop gezelligheid en cadeautjes! Maar in plaats van alleen cadeautjes aan anderen te geven, kun je ook prima jezelf verwennen. Je moet jezelf immers niet vergeten! In dit artikel vind je een aantal tips.

Me-time

Met alle stress die vaak vaak bij de feestdagen komt kijken, is het belangrijk dat je ook tijd voor jezelf neemt. Dit hoeft niet per se in de vorm van een tastbaar cadeau, je kunt er ook (low-budget of zelfs gratis) op uit gaan. Boek bijvoorbeeld een massage, bezoek een spa, trakteer jezelf op een bezoekje bij de kapper of ga heerlijk wandelen door de natuur. Een avondje helemaal niks kan ook erg goed werken om met rust te komen. Zet een bakje verse gemberthee, zorg voor een opgeruimd huis en geniet van de tijd met jezelf: iets waar we doorgaans veel te weinig aan toe komen.

Opruimen

Een opgeruimd huis is een ideaal cadeau om aan jezelf te geven. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd. Tegelijkertijd kun je spullen die je toch nooit meer gebruikt weggooien, waardoor je ook nog eens meer ruimte creëert voor eventuele kerstcadeautjes die je zult ontvangen.

Kleine cadeautjes

Uiteraard is het ook fijn om cadeautjes voor jezelf te kopen. Dit kan iets heel simpels zijn, denk bijvoorbeeld aan een mooi paar oorbellen of een set feestelijke armbandjes. Een cadeau hoeft niet duur te zijn, je zult zien dat je met een goed boek ook al heel erg blij kunt zijn.

Dankbaarheid

In het dagelijks leven vergeet men door de drukte vaak om dankbaar te zijn. Kerst kan een goed moment zijn om even stil te staan bij de mensen om je heen. Het kan fijn zijn om dit ook op te schrijven: maak een lijstje van alle goede dingen in je leven. Je zult zien dat dit een goed gevoel geeft.